Mam dylemat. Po zmianie zestawu głośnomówiącego przeniosłem mikrofon w inne miejsce od obecnego. Niestety po tej operacji - na jasnym, przednim słupku zostało mi trochę brudu i co gorsza kleju od taśmy klejącej, którym był przyklejony rzep trzymający mikrofon w ryzach. Czy ktoś z Was miał taki przypadek do wyczyszczenia? Jak się zabrać do tematu żeby nie pogorszyć sytuacji - i wszystko ładnie wyczyścić? Prośba o jakieś podpowiedzi dot. sposobu czyszczenia, środków czyszczących i zagrożeń z tym związanych o jakich mi się jeszcze nie śniło. :lol:
Dzięki panowie za podpowiedzi! Niestety benzyna ekstrakcyjna nie do końca sobie radziła z klejem. Brud zeszedł od razu, ale klej zaczął się rolować i nie do końca dało się go zebrać... :?
Pomógł natomiast środek pożyczony od kolegi - którego zdjęcia zamieszczam poniżej. Może ktoś będzie szukał rozwiązania na podobny przypadek do mojego - to będzie jak znalazł. :szeroki_usmiech
PS: Doszukałem się informacji, że jest to produkt marki Starwax - koszt w sklepach to około: 20 PLN. 8)
Komentarz